Fundația Mihai Neșu

Misiunea Fundației

Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România prin implicarea în proiecte și acțiuni caritabile, în vederea îmbunătățirii stării lor de sănătate. Fundația își propune să înfiinţeze noi centre de recuperare pentru copii la standarde internaţionale şi să contribuie la dotarea centrelor deja existente în scopul oferirii unui cadru optim de recuperare.

Punctul de plecare

Încă din 2010, cu un an înainte de nefericitul accident suferit de Mihai Neșu, acesta s-a implicat voluntar în antrenarea echipei de copii UVV din Utrecht, dorind să le ofere șansa de a juca fotbal sub supervizarea unui sportiv deja consacrat. Prima inițiativă caritabilă a avut loc în acest cadru, atunci când – drept mulțumire pentru grija lui – părinții copiilor antrenați de Mihai au decis să facă o colectă de echipamente sportive care să fie expediate în țara sa natală, România. Astfel, încă din acest moment, Mihai Neșu a reprezentat un punct în jurul căruia inițiativele umanitare s-au putut dezvolta.

De aceea, în 2011, după accidentarea lui Mihai și noua sa situație de sănătate, acesta a luat decizia de a înființa o fundație care să vină în întâmpinarea copiilor cu dizabilități și boli cronice. Așadar, Fundația Mihai Neșu s-a hotărât să concentreze întreaga activitate caritabilă cu privire la copiii din România, considerând că aceștia duc lipsă uneori de cele mai elementare tipuri de îngrijire medicală și asistență socială. Cunoscând din proprie experiență neajunsurile unei dizabilități, Mihai a realizat că acești copii nu trebuie supuși unei poveri într-atât de mari. Luând în seamă costurile semnificative pe care tratamentele și îngrijirea acestor copii le implică, activitatea fundației se axează pe beneficiari provenind din familii fără posibilități financiare. 

Pe de altă parte, fundația nu a renunțat la fotbal și la activitățile sportive care l-au consacrat pe Mihai Neșu, utilizându-le drept parte integrantă în evenimentele de conștientizare a populației, de promovare a proiectelor fundației ori chiar și în programele de recuperare concepute pentru copii.

Doneaza online!
Va multumim pentru sustinerea Fundatiei Mihai Nesu.
Puteti dona orice suma in RON sau EUR.

SPONSORI ŞI PARTENERI
Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri