Activitate MNF
Barnea Alexandra - Hunedoara


 
Alexandra are 14 ani și în urmă cu câteva zile ne-a vizitat în Oradea la Centrul de recuperare ”Sfântul Nectarie”. Era plină de bucurie că tocmai se reîntâlnise cu prietena ei Yasmine. 
Tatăl ei ne-a povestit parcursul fetei, diagnosticată cu tetrapareză spastică, afazie motorie și cifoscolioză, dar și demersurile lor la mai multe centre de recuperare.

În luna mai a anului 2016, Alexandra este programtă la Chisinău pentru tratamentul chirurgical ”Miofibrotomie subcutanată pe etape”. Cei care ne vizitați pagina de facebook vă amintiți probabil de Andrei Tudorache, băiețelul ajutat de voi prin MNF, care a făcut multe progrese după această operație. Costul operației este de 1850 euro, din care părinții au reușit să strângă aprox 1000. 

Mai este puțin timp până în luna mai și până atunci Alexandra trebuie să continue și cu terapiile zilnice, care sunt și acestea costisitoare.
Astfel că orice ajutor financiar este binevevenit.

O puteți ajuta pe Alexandra donând în contul Asociației Raza Speranței- Alexandra (asociația deschisă de părinții Alexandrei pentru ea)

sau puteți opta pentru sponsorizare către Fundația Mihai Neșu, cu mențiunea pentru copilul Alexandra Barnea. 
 

Maria Mitoi - Bucuresti

 
Dragi prieteni ai Fundaţiei,

Redăm pasaje din scrisoarea unei mame care are un copil cu dizabilităţi, dar care aici ne prezintă situaţia unei alte familii cu scopul de a le ajuta fetiţa. Ne rămâne să reacţionăm la fel, cu solidaritate şi să o sprijinim pe cât putem pe Maria.

"Sarcina cu Maria a fost una absolut normală, cu controale medicale şi ecografii la care nu s-a depistat nimic până la 31 de săptămâni când copilul a fost depistat cu malformaţii la creier şi la organele genitaleMaria are tetraplegie spastică severă, retard mintal sever, microcefalie şi holoprozencefalie, cu crize epileptice aflate sub tratament medicamentos. 

Copilul pe care şi l-au dorit atât de mult părinţii săifetiţa pe care sperau să o audă într-o zi că le va spune MAMI şi TATI, a rămas undeva ascunsă înauntrul fetiţei pe care au adus-o acasă. Chiar şaşa ei o iubesc foarte mult şi nu ezită să o scoată în fiecare zi să vadă alţi copii cum se joacă, pentru ca ei îi plac foarte mult copiii.

I s-a recomandat să facă pe cât de mult posibil kinetoterapie. Părinţii au reuşit să o ducă la spital la recuperare în primul an, apoi politica spitalului s-a schimbat şi Maria a beneficiat de tot mai puţine şedinte de terapie, neavând destul suport financiar pentru şedinţele particulare costisitoare. Recuperarea ei înseamnă, cel puţin, să stagneze regresul din punct de vedere neuromotor.
Părinţii speră să găsească bunăcuviinţă din partea cuiva care să îi poată oferi Mariei şedinţe de kinetoterapie şi ideal ar fi şi de hidrokineterapie pentru că este spastică, îaşa fel încât să i seexploateze calităţile şpotenţialul de care ea dispune."

Pentru cei care doresc să o ajute pe Maria financiar puteţi dona în contul Fundaţiei Mihai Neşu cu menţiunea " pentru Maria Miţoi " şi noi vom redirecţiona fondurile către părinţi. Dacă doriţi să o sprijiniţi prin compania dvs scrieţi-ne pe adresa şi vom pregăti un contract de sponsorizare. 
Multă sănătate tuturor!

Alin Ioan Marin - Ialomita

 
 
Alin are aproape 2 ani, a suferit de lipsă de oxigen la naştere şi este diagnosticat cu paralizie cerebrală, microcefalie şi tulburări de deglutiţie. Face recuperare de la vârsta de 6 săptămâni însă din cauza afectării neurologice progresează cu paşi mici. În prezent Alin merge constant la şedinţe de ergoterapie şi kinetoterapie și are nevoie de un lapte special, Aptamil AR, din cauza refluxului gaatro-esofagian.
Pentru a avea șanse reale să se recupereze lui Alin i s-au recomandat hidroterapia și alte terapii mai performante la care părinții cu greu se gândesc întrucât salariile acoperă momentan doar cheltuielile prezente. Mama lui Alin este educatoare, acum însoțitor copil, iar tatăl este șofer de tir.

Îl puteți ajuta pe Alin, donând în contul mamei:
Titular MARIN FLORINELA CATALINA
, deschis la RAIFFEISEN BANK.
Pentru informații suplimentare despre Alin contactați-ne la adresa

Centrul de recuperare şi recreere pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii - Oradea

Pentru a putea oferi continuitate recuperării copiilor şi a le urmări îndeaproape evoluţia, Fundaţia Mihai Neşu deschide Centrul de recuperare şi recreere pentru copii cu afecţiuni neuromotorii în Oradea.

Centrul se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani, funcţionează în regim caritabil şi are capacitatea de 45 de locuri, cu un program de 10 şedinţe de kinetoterapie/ terapie ocupaţională pe lună pentru fiecare copil.

Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 9.00-12.00 şi 14.00-19.00.

Frecvenţa la centru va fi săptămânală şi va urmări unul din cele două programe din care părinţii pot alege:
1. luni şi miercuri şi o dată la două săptămâni vinerea
2. marţi şi joi şi o dată la două săptămâni vinerea
Pentru mai multe detalii despre Centrul de recuperare şi recreere pentru copii cu dizabilităţi ne puteţi contacta la numărul de telefon sau ne puteţi scrie la adresa

Scopul Centrului MNF este de a pune la disponibilitatea părinților care au copii cu dizabilităti un spațiu de recreere și recuperare cu kinetoterapeuti și terapii avansate. Funcționând pe baza sponsorizărilor şi a unei contribuţii minime din partea părinţilor, copiii cu dizabilități vor putea avea astfel acees la terapii avansate pentru care altfel ar fi trebuit sa meargă în alte oraşe ale țării și să achite costuri suplimentare.

Obiectivele Centrului :

- crearea unui grup activ de persoane preocupate de îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, format din specialişti, părinţi, voluntari şi susţinători;
- organizarea unor campanii de strângere de fonduri pentru susținerea centrului de recuperare;
- implicarea companiilor în cadrul proiectelor de responsabilitate socială organizate de Fundaţia Mihai Neşu ;
- perfecţionarea terapeuţilor care lucrează în cadrul centrului, astfel încât fiecare copil să poată ajunge la potenţialul maxim;
- facilitarea schimbului de experiență între specialiștii din Oradea, părinți si invitați speciali din țară sau din afara țării, astfel ca părinții să fie informați cu ultimele descoperiri cu privire la afecțiunile copiilor lor;
- implicarea studenților de la psihologie, asistență socială și kinetoterapie în activitatea centrului
- încurajarea unui spirit proactiv în viața comunității.

Considerăm că acest Centru de recuperare şi recreere pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii este un proiect necesar la nivelul întregii comunităţi orădene. Pentru a trăi o viaţă calitativă este necesar să ne implicăm activ în viaţa comunităţii noastre şi împreună să luptăm pentru standardele pe care ni le dorim.
Invităm toate companiile care doresc să fie alături de Fundaţia Mihai Neşu să sprijine Centrul de recuperare dedicat copiilor cu dizabilităţi.Lunar, 45 de copii vor beneficia de ajutorul vostru şi odată cu ei 45 de familii îşi vor recăpăta speranţa la sănătate şi încrederea în comunitate.

Pentru informaţii despre sponsorizări şi cum vă puteţi implica vă rugăm să ne contactaţi la nr sau să ne scrieţi pe adresa

 

 

 

Bianca Popa - Iasi



Bianca Teodora are 7 ani si a fost diagnosticata cu Agenezie totala de corp calos, Encefalopatie cronica infantila diagnostic care pana la aceasta varsta a impiedicat-o sa aiba o evolutie normala. Momentan Bianca nu poate vorbi, sta in sezut sau merge. Ii urmareste insa cu privirea pe cei din casa si raspunde la afectiunea parintilor cu zambete. Este iubita si acestia fac tot posibilul sa o ajute. De putin timp Bianca mai are un fratior. Cu toate acestea parintii se straduiesc in continuare sa faca recuperare cu ea si sa ii ofere confortul necesar diagnosticului.
Solicitarea parintilor catre Fundatie si donatorii fundatiei se refera la achizitionare produselor necesare fetitei: pampers - nr. 6 ,  paturele absorbante, jucarii speciale pentru stimulare vizuala , auditiva si senzoriala si ce este mai urgent si prioritar- un carucior special de pozitionare adaptat afectiunilor ei. 
Va invitam pe toti cei care doriti sa o ajutati financiar pe Bianca  sa donati in contul Fundatiei Mihai Nesu cu mentiunea " Pentru Bianca Popa din Iasi". 
Pe cei care doriti sa faceti o donatie in obiecte va rugam sa ne scrieti la adresa sau sa ne sunati la nr de telefon .

Andrei Darius Stăncioiu - Argeș


Andrei Darius s-a născut în 28 septembrie 2009 în Argeș. De la naștere a primit diagnosticul de paralizie cerebrală mixtă- sindrom extrapiramidal și întârziere globală a dezvoltării predom.motorie.
Acum, la vârsta de 5 ani, deși a făcut foarte puține ore de recuperare, Darius reușește să stea singur în șezut, se rostogolește,  merge în patru labe și înțelege tot ceea ce i se spune, deși încă nu vorbește. Șansele sale de progres sunt foarte mari, dacă reușește să facă orele necesare de kinetoterapie și logopedie.  
Filofteia, mama băiețelului, îl crește singură și cu lacrimi în ochi ne spune cât de mult își dorește să îl poată duce la terapie, însă doar drumul până la oraș, din Comuna Călinești, unde locuiesc, este prea costisitor și aproape dublează prețul unei ședințe, pe care oricum nu și-o permit.

Darius și mama sa sunt două suflete tari, ce îndrăznesc să spere la o minune, care să-l ajute să fie măcar puțin mai bine. Acest lucru este atât de posibil. O ședință de kinetoterapie costă 50 RON. Recomandarea medicilor ar fi să facă zilnic. 
Orice sumă donată în această direcție este un pas înainte către recuperare.
Puteți să-l ajutati pe Darius donând în contul Fundație Mihai Neșu, cu mențiunea ”pentru Darius Stăncioiu” sau în contul deschis pe numele lui:
Andrei Darius Stăncioiu



Vladimir Mușat - Oradea

 
  Cu puțin timp în urmă reprezentantul Fundației Mihai Neșu a cunoscut-o pe Larisa, o tânără mamă, care tocmai se mutase la Oradea împreună cu cei doi fii. Iată povestea ei și a lui Vladimir:

”Vladimir este copilul -înger, născut cu un sindrom rar (Angelman). Toate lucrurile care pentru un copil obișnuit vin natural (să învețe sa prindă o jucărie, să se rostogolească, să meargă) , la el vin după multă muncă și terapie. Pentru că vrea atât de mult și muncește, acum, după un an și jumătate de terapie, stă singur în funduleț, se joacă și îmbrățișează cu multă putere. Dar încă iubește tăcând și nu poate să meargă. E necesar să facă zilnic terapii, pe care nu le mai putem accesa din cauza banilor.

Vladi are nevoie de kinetoterapie, înot și e foarte importantă pentru el terapia NACD, doar acestea, fără partea de îngrijire, mâncare ajung la 2500 RON/lună. Vladi are trei ani, iar fratele lui mai mare, Luca, are patru ani și jumătate. Medicii i-au dat șanse reale de recuperare.

 Pe băieți îi cresc singură, de 1 an și jumătate m-am tot mutat prin țară cu ei, să găsesc cea mai bună terapie pentru Vladi. Am cheltuit tot ce aveam, acum în schimb, ca să continuăm terapiile avem nevoie de ajutor.”

Pentru că luptă atât și credem că efortul va avea rezultate din ce în ce mai bune, haideți să facem astfel încât să ușurăm greutatea acestei mămici. Donați orice sumă online, în contul Fundației Mihai Neșu, cu mențiunea ”pentru Vladimir” sau în contul mamei!

Nu uitați că oricând vă puteți informa despre starea lui Vladimir contactând reprezentantul fundației la nr de telefon .

Cod IBAN: - Larisa Munteanu- mama

Rareș Stefan Barbu - Oradea




Rareș  este un copil zâmbitor care iubește compania animalelor. Are 2 ani, iar diagnosticele sale principale sunt tetrapareză mixtă piramidal si extrapiramidal, epilepsie simptomatică si retard psihomotor. Părinții fac tot posibilul să îl ajute să își continue terapiile, atât de necesare pentru orice mic progres. Terapia cu delfini în valoare de 6000 EUR și Terapia Feldenkrais în valoare de 1000 EUR/sesiunea sunt cele pentru care părinții se străduiesc să strângă fonduri, 2 terapii cu rezultate promițătoare. Reprezentanții Fundației Mihai Neșu au avut bucuria de a-l cunoaște pe Rareș în anul 2015, când, în luna aprilie, Rareș a făcut parte din grupul de copii care au beneficiat de Terapia Feldenkrais, sponsorizată de fundație cu suma de 1500 EUR. Îi dorim tot binele și sperăm cu ajutorul dvs să își poată continua terapiile.
Puteți să îl sprijiniți pe Rareș prin donarea unei sume de bani
  • în contul Fundației Mihai Neșu, cu mențiunea ”pentru Rareș Barbu”
  •  în contul Asociației Rareș Ștefan :

    ASOCIATIA RAREŞ ŞTEFAN

    EUR 
    RON

Robert Cristian - Galați

Cristian Robert din Galați a suferit o lipsă de oxigenare a creierului la câteva zile de la naștere, iar la 8 luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. Părinții lui încearcă din răsputeri să-i ofere cele mai bune tratamente, pentru ca Robert să poată deveni un copil independent.

Cu ajutorul Mihai Neșu Foundation, Robert a mers la Adeli Clinic din Slovacia, unde a făcut o sesiune de recuperare intensivă timp de 10 zile, 5 ore pe zi. Costurile s-au ridicat la 5155€, dar progresele au fost remarcabile într-un timp atât de scurt.
Cine îl mai poate ajuta pe Robert în lupta cu boala poate accesa blog-ul personal: robertcristian.wordpress.com
 
 

Florina Ceausu-caz in asteptare - Iași


Florina Ceaușu s-a născut prematur în data de 02.04.2013 dintr-o sarcină de gemeni. La naștere a primit nota 0, dar cu toate acestea fetița continuă să trăiască și să zâmbească. 
Diagnosticul ei este: paralizie cerebrală infantilă stadiul IV, tetrapareză spastică, hidrocefalie operată cu șunt ventriculoperitoneal, hernie inghinală operată. 
Fetița face terapie de la vârsta de 3 luni. În urma recuperării la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia Florina a făcut progrese referitoare la motricitatea mâinilor și susținerea capului. Din cauza plânsului a fost operată de hernie inghinală pe partea stângă și în luna iulie este programată la operație pentru partea dreaptă. 
Părinții fetiței lucrează în Grecia, într-o stațiune mică, unde cazul lor este cunoscut. Din cauza necesității de a se învoi frecvent pentru a fi alături de fetiță, dar și a vârstei de 43 de ani, tatăl acesteia, care lucra sezonier, își găsește cu greu un loc de muncă. Astfel continuarea terapiilor a devenit tot mai dificilă din punct de vedere financiar. 
În data de 2 noiembrie 2015 Florina este așteptată la Centrul de recuperare de la Alba Iulia unde părinții speră să ajungă cu sprijinul celor care doresc să o ajute.

Puteți să donați pentru Florina:
- în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”Pentru Florina Ceaușu” și noi vom redirecționa banii;
- în contul tatălui Ceaușu Răzvan-Ionuț  RON: , , National Bank of Greece.
Momentan Florina este un caz în așteptare. Întrucât sunt foarte mulți părinți care ne solicită ajutorul îi încurajăm pe cei de acasă să facă donații pentru copii. Cu fiecare donație statusul copiilor se va schimba și veți putea urmări pe site evoluția lor.  



Mihai Crivăț - București

 


Mihai s-a nascut prematur dintr-o sarcină de 2 băieți gemeni în data de 13.07.2013 și a fost un viteaz încă din primele clipe, deși a primit scor Apgar 1 în momentul nașterii. Astăzi Mihai este unicul băiat al familiei și o mai are alături pe sora lui în vârstă de 6 ani. Sfioasă și atentă mama lui ne-a scris pe adresa fundației spunându-ne toate detaliile despre diagnosticul și starea lui de sănătate, în speranța că va primi ajutor.
Mihai are dipareză spastică, la vârsta de 1 an și 3 luni corectat, stă în șezut doar susținut, se rostogolește greu, iar mâinile le mișcă puțin mai bine. În 2014 a făcut hidrocefalie, are un shunt pus și acest lucru l-a afectat motoriu. Părinții au reușit să îi ofere ore de kinetoterapie-bobath din octombrie 2013. De 2-3 luni face hidrokinetoterapie, care îl ajută la stabilitatea coloanei și a gâtului și îi relaxează mușchii încordați de la picioare, deși aceste ședințe sunt deja peste posibilitățile familiei.
Din luna iunie ar trebui să înceapă terapia ocupațională și cognitivă, întrucât cognitiv Mihai este undeva la 9 luni. Cu un calcul de aproximativ 1200 ron pentru terapiile actuale și încă 500 ron/10 ședințe pentru fiecare din cele două terapii care urmează, părinții își pun întrebarea ce pot să facă, cum să se mai organizeze astfel încât banii de zi cu zi să le ajungă pentru ambii copii.

Redăm mai jos cuvintele mamei și îi invităm, pe toți cei care au posibilitatea, să facă un mic gest și să îl ajute pe Mihai.
Dacă există cineva care ne poate ajuta cu cat de puțin ar fi nemaipomenit. Însă știu că nu suntem un caz izolat. Mai sunt atâția oameni care au nevoie de ajutor. De aceea nici nu mă astept la nimic. Chiar dacă nu știu cum să cer ajutor m-am gandit că datoria mea de mamă este să încerc și asta...pentru el. El este un copil atât de plin de viață. Când te uiti la el parca îți spune ca este acolo înăuntru și abia așteaptă să iasă afară copilul energic, Mihai, supraviețuitorul nostru. Viteazul nostru Mihai.”

Pentru cei care doresc să îl ajute pot dona:
- în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”pentru Mihai Crivăț” și noi vom redirecționa banii către părinți;
- în contul mamei, Crivăț Maria Cristina: 
 BCR

Până la data de 31.03.2015 pentru Mihai s-a donat suma de 232.62 RON în contul fundației, sumă redirecționată părinților. 




Andrada Cătălina Șuță - Pitești

 
 
Nu cu mult timp în urmă am primit pe adresa fundației scrisoarea unei mame, trimisă fără speranța că cineva îi va răspunde. Odată cu ea, o poză, din care ne priveau doi ochișori. Câteva rânduri ne-au descris o părticică din viața copilei.
 
”Se împlinesc 13 ani de când fetița noastă face parte din noi...și din păcate nu i-am putut oferi decât o viață plină de vizite la medici,  internări în spitale, medicamente și griji constante. Născută prematur pe data de 1 februarie 2002 Andrada a suferit de la început de hipoxie severă, stare de rău, convulsii la 48 h după naștere. În prezent are 13 ani, diagnosticul ei este : tetrapareză spastică, deficiență mintală severă, epilepsie focală simptomatică, retard psihomotor sever și reflux gastro esofagian.
Este foarte fericită când bunicul o răsfață cu flori aduse în fiecare zi, atunci când ascultă muzică .. asta o linisteste. Sunt singurele ei momente de bucurie, deoarece ea nu poate să facă nimic, nu merge, nu vorbește ,în vocabularul ei nu exista nici un cuvânt, ne întelegem cu ea doar din privirea ochișorilor, atunci când vrea ceva se uită la acel ceva, iar eu stiu că trebuie sa fac ce îmi ,, spune " ea . Andrada nu urmează o formă de învățământ deoarece cand am început să facem logopedie, mi s-a spus că nu este posibil să se comunice cu ea. Urmatorul pas spre recuperare este sa găsim un chirurg pediatru care sa o scape de sonda nazo gastrică și să poată mânca normal pe guriță. Momentan o alimentam pe acea sondă care ajunge din năsuc până în stomăcel. 
Copiii aceștia ca Andrada, în afară de tratamente, operații, mai au nevoie și de multe lucruri pe care medicii nu le scriu pe o foaie parfată și care presupun eforturi mari financiare,  pamperși, gimnastica ce se plătește deoarece au dreptul gratuit doar la 2 ședinte pe an, cărucioare schimbate, o alimentație sănatoasă, suplimente naturale și medicamente.”
 
Fundația Mihai Neșu a reușit să o sprijine pe Andrada cu o sumă simbolică, ce îi va acoperi probabil toate cheltuielile necesare pentru o lună de zile. Pentru cei care doresc să o ajute în continuare pot să o facă donând o sumă de bani în contul fundației, cu mențiunea ”Pentru Andrada Șuță” sau direct în contul mamei.
 
Cont lei: Șuță Alina-Florentina
IBAN : , deschis la  Banca Raiffeisen Bank, Argeș

Rareș Barbier - Bistrița

Rareș Barbier s-a născut prematur în urmă cu 10 ani în Bistrița, fiind diagnosticat încă din acel moment cu Tetrapareză Spastică, pentru ca acum să fie încadrat la categoria de handicap grav cu imposibilitate de deplasare.

În ciuda faptului că este țintuit într-un scaun cu rotile, Rareș este un băiat foarte vesel, sociabil și curios și care se simte foarte bine în compania colegilor săi de școală din clasa a doua.
Printre activitățile sale zilnice se numără gimnastica medicală și alte trei tratamente, pentru plata cărora părinții fac eforturi deosebite. Din păcate, recuperarea motorie a lui Rareș s-a dovedit a fi greoaie, iar alternativ el a fost înscris la terapia ABR (Reabilitare biomecanică avansată) în luna iunie 2013.
Mihai Nesu Foundation l-a ajutat pe Rareș prin finanțarea acestui tratament, în valoare de 1800 euro.

 

 

Popa Bianca Roxana - Constanța




Bianca s-a născut la termen pe data de 13.12.2005, și a fost diagnosticată încă de atunci cu Tetrapareză Spastică. În prezent, la vârsta de 9 ani, Bianca este foarte fericită și încântată când merge la școală, unde are activități singură și cu colegii ei. Lucrează la calculator, deși devine spastică la mâini și i se accentuează mișcările involuntare. Așteaptă cu nerăbdare  ora de logopedie și îi plac activitățile pe partea cognitivă. Acasă ascultă povești pentru copii, ,,cutiuta muzicală” și are câteva melodii preferate.

Fetița a făcut recuperare în țară și în străinătate, la o clinică privată din Truskawets, Ucraina. Rezultatele bune nu au întârziat să apară, iar părinții fac permanent eforturi să continue tratamentul cu o nouă sesiune. În data de 22.03 2015 Bianca are o nouă programare la clinica din Ucraina, unde a mai rămas în cont suma de 1300 euro. Desigur, costurile se ridică la mai mult decât atât. Dacă vor beneficia de sprijin financiar, părinții și Bianca au planuri mari pentru anul acesta: de îndată ce vine căldură vor să înceapă hipoterapia, ședințele de kinetoterapie și apoi internarea la un centru de recuperare din Alba Iulia.

Mihai Neșu Foundation a reușit să-i asigure o sesiune de tratament de două săptămâni în Ucraina începând cu data de 8 octombrie 2012, al cărei cost a fost de 3835,50€ și să o ajute în anul 2014 cu 30 de ședințe de terapie la Clinica B2B Special din Constanța.
Mai departe ne dorim ca Bianca să continue recuperarea. Cei care vor să o susțină pot dona o sumă de bani în contul fundației, cu mențiunea ”Pentru Bianca Popa” sau direct în contul părinților, specificat mai jos. Pe site veți găsi în continuare informații despre evoluția Biancăi.

Cont lei:
Cont euro:
SWIFT:
TITULAR: POPA MARIANA

Andrei Tanasa - București

Are puțin peste doi ani și pe lângă o întârziere psihomotorie, el suferă de boala picioarelor strâmbe.
Andrei provine dintr-o familie fără posibilități financiare, uneori mama lui, care-l crește singură, nu poate să-i asigure nici măcar hrană necesară vârstei lui.
 
Fundația Mihai Neșu a reușit să le plătească întreținerea pe mai multe luni în valoare de 8700 lei, ca să nu fie evacuați din casă în care locuiesc. De asemenea, fundația i-a oferit lui Andrei un cărucior special, ușor și pliabil, pentru că mamei să-i fie cât mai ușor să-l plimbe. Mai mult decât atât, fundația i-a plătit tratamentul complet la Centrul pediatric Orto-Clinic din București, în valoare totală de 3820 lei, plus orteze speciale pentru îndreptarea picioarelor. Tratamentul a dat rezultate într-un timp extrem de scurt, însă familia Ţânaşa are în continuare nevoie de ajutor, să-i poată oferi lui Andrei toate condițiile unei creșteri normale.

Dacă doriți să-i ajutați cu orice bunuri, de la mâncare, scutece, lapte praf, haine, jucării sau cărți educative, o puteți contacta personal pe doamna Laura Ţânaşa pe e-mail la adresa: .
Pentru donații în bani, există un cont deschis la BRD
Beneficiar Ţânaşa Oana Laura

Despa Daria - Timișoara

S-a născut prematur la 34 de săptămâni, pe data de 11.11.2009. La 11 luni a fost diagnosticată cu Hipoacuzie Bilaterală Profundă, iar la un an cu Tetrapareză Spatică. Părinții ei încearcă să-i ofere cel mai bun tratament pentru a avea șansa să fie un copil normal, însă acest lucru este peste posibilitățile lor. Daria are nevoie de cât mai multe sesiuni de tratament în Ucraina la Clinica de Reabilitare din Lviv.

Fundația Mihai Neșu a reușit să-i asigure o sesiune de tratament de două săptămâni în Ucraina, al cărei cost s-a ridicat la 3160€.
Dacă doriți să o ajutați personal pe Daria și să-i aflați povestea, puteți să-i vizitați site-ul personal:
 www.despadaria.ro

David Gabriel Irimescu - Suceava

S-a născut prematur la 28 de săptămâni, pe data de 19.08.2010, cu o greutate de doar 1300 de grame. Din această cauză, el a suferit următoarele complicații: Infectat cu klebsiella, enterobacter, mycoplasma sindromul de detresă respiratorie formă severă, bronhopneumonie congenitală bilaterală, trombocitopenie, hipoglicemie, anemie, icter, suflu sistolic, spasme infantile complexe, encefalopatie hipoxic ischemică, paralizie cerebrală - tetrapareză spastică, strabism, întârziere globală a dezvoltării (vd < 3 luni). Pentru a trata aceste afecțiuni și a deveni un copil normal, David are nevoie de multe ore de tratament pe care părinții lui nu și le pot permite.

Fundația Mihai Neșu, cu sprijinul celor care au donat bani pentru această cauză, a reușit să-i plătească 2 sesiuni de tratament in valoare totală de 5350€ la Clinica de Rebilitare din Lviv, Ucraina. David are nevoie in continuare de reabilitare în Ucraina, dar și de alte tratamente.  Fundația noastră este alături de el și încearcă să-l ajute și în continuare.
Dacă doriți să aflați întrega poveste a lui David, să vedeți progresele sale sau dacă doriți să vă implicați personal în procesul lui de vindecare accesați: www.sansapentrudavid.wordpress.com

Tudorache Andrei - Buftea

 

S-a născut prematur la 36 de săptămâni, pe data de 26.05.2005. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu Tetrapareza Spastică și Epilepsie. Părinții lui Andrei nu s-au dat bătuți și luptă să-i ofere cele mai bune metode de recuperare, pentru a avea șansa să devină un copil sănătos.

Cu ajutorul Mihai Neșu Foundation, Andrei a făcut tratamente de acupunctură și masaj la un cabinet privat din Târgoviște. De asemenea a beneficiat de un tratament homeopat în Germania și de un sprijin de 1000 euro pentru operatia de Miofibrotomie subcutanata pe etape. În urma operației din luna mai 2015, spre fericirea părinților, Andrei a obținut numeroase progrese: nu mai este spastic, stă în șezut rezemat, ține capul sus, ridică mânuțele deasupra capului, se întoarce de pe o parte pe alta și calcă bine cu talpa piciorului. 

Vă mulțumim celor care, prin donația dvs, ați făcut posibile aceste schimbări. În continuare Andrei are nevoie de kinetoterapie zilnică. Cei care doriți să îl sprijiniți o puteți face donând în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”pentru Andrei Tudorache” sau în conturile:

BRD Sucursala Buftea
Cont in Lei :
Titular cont : Tudorache Veronica- mama lui Andrei

BCR Sucursala Buftea
Cont in Lei :
Titular cont : Tudorache Andrei Stefan

 

Doneaza online!
Va multumim pentru sustinerea Fundatiei Mihai Nesu.
Puteti dona orice suma in RON sau EUR.

SPONSORI ŞI PARTENERI
Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri Sponsori si parteneri