Ajutor pentru copii
Erika Dragomir - Focşani

 
Erika Dragomir  este născută în 16.08.2011 şi este din Focşani. Erika a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică, paralizie cerebrală, nistagmus congenital şi microcefalie. Până în acest moment Erika a reuşit prin multe ore de terapie să înveţe să se târască şi să stabiliească un mod de comunicare alternativ cu cei dragi. Pentru a-şi menţine nivelul la care a ajuns şi cu atât mai mult pentru a face progrese fetiţa are nevoie constant de multe şedinţe de kinetoterapie, logopedie, înot şi ergoterapie, şedinţe pe care mama ei, în calitate de unic părinte îngrijitor, nu şi le poate permite. Fiecare zi fără terapie reduce şansele Erikăi de a fi un copil normal, spasticitatea se accentuează, dându-i dureri insuportabile la nivelul musculaturii.
Toţi cei care doriţi să o ajutaţi pe Erika puteţi dona în contul deschis pe numele mamei:
Ionela Dragomir, cont RO88BTRL04001201M22312XX.
Vă mulţumim!


Andrei Antonio Zamfir - Bucuresti


 
 Andrei Antonio s-a născut în data de 17 iunie 2013 suferind de hipoxie la naștere și ulterior de crize de Sindrom West. Acum la vârsta de 3 ani Andrei cântărește 9, 5 kg, mănâncă doar pasat și din cauza faptului că nu poate sta în șezut are reflux gastroesofagian. Tot din cauza bolii răcește foarte des. I s-a recomandat kinetoterapie și oxigenoterapie hiperbara însă costurile sunt mult prea mari pentru părinți. Parintii au reușit să faca acasă câteva ședințe de kinetoterapie și în rest recuperare cu internare la Spitalul Nicolae Robănescu. Necesitățile de recuperare sunt zilnice iar părinții îi roagă pe toți cei care doresc să îl susțină să depună orice sumă de bani în contul deschis pe numele mamei:

ANDREEA ALINA ZAMFIR RO22RZBR0000060009868971 deschis la Raiffeisen Bank

În luna august 2016  Andrei a fost sponsorizat de firma SC HOLLAND FARMING AGRO SRL cu suma de 5000 ron, ajutor pentru care părinții mulțumesc din suflet sponsorilor.


Cristina Ghidarca - Galati

 


Cristina  are 10 ani si sufera de paralizie cerebrala, hidrocefalie congenitala si pierderea auzului. Ii place sa picteze si este o fetita vesela. Ca ea sa poata intelege mai usor ce se intampla in jurul ei are nevoie de un aparat auditiv. Parintii au primit factura proforma in valoare de 7254 ron pentru aparat din care mai au nevoie de aproximativ 4500 ron. 
Cei care doriti sa o sprijiniti o puteti face donand in contul parintilor deschis la Raiffeisen Bank pe numele mamei, Carmen Ghidarca:
IBAN: RO24RZBR0000060011423069.
Pentru mai multe informatii sau documentele doveditoare contactati reprezentantul Fundatiei Mihai Nesu.

 

Grozavu Ovidiu - Botosani


Ovidiu are 9 ani, este din Botoșani și este diagnosticat cu tetrapareză spastică cu deficit motor sever, epilepsie generalizată simptomatică și microcefalie secundară. Pentru că momentan Ovidiu nu poate vorbi și nu merge are nevoie de fizioterapie, tratament neurologic, scutece, dar cel mai important este un cărucior fotoliu rulant adaptat nevoilor lui. Costul unui astfel de cărucior este estimat la aprox 3000 ron.

Părinții locuiesc împreună cu Ovidiu la 50 km de Botoșani. Veniturile lor sunt sub venitul mediu pe economie, situație la care trebuie luat în calcul faptul că Ovidiu are nevoie de asistență și îngrijire permanentă. 
Vă invităm pe cei care doriți să-l ajutați să donați orice sumă în contul de RON deschis pe numele tatălui Grozavu Cristian Cont IBAN: RO64RNCB0041069008640006.

Dacă aveți o firmă și doriți să îl sponsorizați prin contract puteți să contactați un reprezentant al Fundației Mihai Neșu pentru contract de sponsorizare sau puteți descărca un contract de pe siteul nostru   http://mihainesufoundation.ro/directioneaza_20_din_impozitul_pe_profit.

După ce ați completat contractul, îl scanați și ni-l puteți trimite cu datele firmei dvs pe adresa de mail info@mihainesufoundation.ro. 
Sperăm ca împreună să îl putem ajuta!

Barnea Alexandra - Hunedoara


 
Alexandra are 14 ani și în urmă cu câteva zile ne-a vizitat în Oradea la Centrul de recuperare ”Sfântul Nectarie”. Era plină de bucurie că tocmai se reîntâlnise cu prietena ei Yasmine. 
Tatăl ei ne-a povestit parcursul fetei, diagnosticată cu tetrapareză spastică, afazie motorie și cifoscolioză, dar și demersurile lor la mai multe centre de recuperare.

În luna mai a anului 2016, Alexandra este programtă la Chisinău pentru tratamentul chirurgical ”Miofibrotomie subcutanată pe etape”. Cei care ne vizitați pagina de facebook vă amintiți probabil de Andrei Tudorache, băiețelul ajutat de voi prin MNF, care a făcut multe progrese după această operație. Costul operației este de 1850 euro, din care părinții au reușit să strângă aprox 1000. 

Mai este puțin timp până în luna mai și până atunci Alexandra trebuie să continue și cu terapiile zilnice, care sunt și acestea costisitoare.
Astfel că orice ajutor financiar este binevevenit.

O puteți ajuta pe Alexandra donând în contul Asociației Raza Speranței- Alexandra (asociația deschisă de părinții Alexandrei pentru ea)
RO70RZBR0000060016637252
sau puteți opta pentru sponsorizare către Fundația Mihai Neșu, cu mențiunea pentru copilul Alexandra Barnea. 
 

Maria Mitoi - Bucuresti

 
Dragi prieteni ai Fundaţiei,

Redăm pasaje din scrisoarea unei mame care are un copil cu dizabilităţi, dar care aici ne prezintă situaţia unei alte familii cu scopul de a le ajuta fetiţa. Ne rămâne să reacţionăm la fel, cu solidaritate şi să o sprijinim pe cât putem pe Maria.

"Sarcina cu Maria a fost una absolut normală, cu controale medicale şi ecografii la care nu s-a depistat nimic până la 31 de săptămâni când copilul a fost depistat cu malformaţii la creier şi la organele genitaleMaria are tetraplegie spastică severă, retard mintal sever, microcefalie şi holoprozencefalie, cu crize epileptice aflate sub tratament medicamentos. 

Copilul pe care şi l-au dorit atât de mult părinţii săifetiţa pe care sperau să o audă într-o zi că le va spune MAMI şi TATI, a rămas undeva ascunsă înauntrul fetiţei pe care au adus-o acasă. Chiar şaşa ei o iubesc foarte mult şi nu ezită să o scoată în fiecare zi să vadă alţi copii cum se joacă, pentru ca ei îi plac foarte mult copiii.

I s-a recomandat să facă pe cât de mult posibil kinetoterapie. Părinţii au reuşit să o ducă la spital la recuperare în primul an, apoi politica spitalului s-a schimbat şi Maria a beneficiat de tot mai puţine şedinte de terapie, neavând destul suport financiar pentru şedinţele particulare costisitoare. Recuperarea ei înseamnă, cel puţin, să stagneze regresul din punct de vedere neuromotor.
Părinţii speră să găsească bunăcuviinţă din partea cuiva care să îi poată oferi Mariei şedinţe de kinetoterapie şi ideal ar fi şi de hidrokineterapie pentru că este spastică, îaşa fel încât să i seexploateze calităţile şpotenţialul de care ea dispune."

Pentru cei care doresc să o ajute pe Maria financiar puteţi dona în contul Fundaţiei Mihai Neşu cu menţiunea " pentru Maria Miţoi " şi noi vom redirecţiona fondurile către părinţi. Dacă doriţi să o sprijiniţi prin compania dvs scrieţi-ne pe adresa info@mihainesufoundation.ro şi vom pregăti un contract de sponsorizare. 
Update: Pana in luna octombrie 2016 Maria a primit o sponsorizare de 1000 ron.
Multă sănătate tuturor!

Alin Ioan Marin - Ialomita

 
 
Alin are aproape 2 ani, a suferit de lipsă de oxigen la naştere şi este diagnosticat cu paralizie cerebrală, microcefalie şi tulburări de deglutiţie. Face recuperare de la vârsta de 6 săptămâni însă din cauza afectării neurologice progresează cu paşi mici. În prezent Alin merge constant la şedinţe de ergoterapie şi kinetoterapie și are nevoie de un lapte special, Aptamil AR, din cauza refluxului gaatro-esofagian.
Pentru a avea șanse reale să se recupereze lui Alin i s-au recomandat hidroterapia și alte terapii mai performante la care părinții cu greu se gândesc întrucât salariile acoperă momentan doar cheltuielile prezente. Mama lui Alin este educatoare, acum însoțitor copil, iar tatăl este șofer de tir.

Îl puteți ajuta pe Alin, donând în contul mamei:
Titular MARIN FLORINELA CATALINA
RO59RZBR0000060013911168, deschis la RAIFFEISEN BANK.
Pentru informații suplimentare despre Alin contactați-ne la adresa info@mihainesufoundation.ro

Bianca Popa - IasiBianca Teodora are 7 ani si a fost diagnosticata cu Agenezie totala de corp calos, Encefalopatie cronica infantila diagnostic care pana la aceasta varsta a impiedicat-o sa aiba o evolutie normala. Momentan Bianca nu poate vorbi, sta in sezut sau merge. Ii urmareste insa cu privirea pe cei din casa si raspunde la afectiunea parintilor cu zambete. Este iubita si acestia fac tot posibilul sa o ajute. De putin timp Bianca mai are un fratior. Cu toate acestea parintii se straduiesc in continuare sa faca recuperare cu ea si sa ii ofere confortul necesar diagnosticului.
Solicitarea parintilor catre Fundatie si donatorii fundatiei se refera la achizitionare produselor necesare fetitei: pampers - nr. 6 ,  paturele absorbante, jucarii speciale pentru stimulare vizuala , auditiva si senzoriala si ce este mai urgent si prioritar- un carucior special de pozitionare adaptat afectiunilor ei. 
Va invitam pe toti cei care doriti sa o ajutati financiar pe Bianca  sa donati in contul parintilor 
Popa Petronela
BRD
RO 88 BRDE 240 SV 9578 3762 400.
Pentru mai multe detalii despre Biana o puteti contacta pe mama acesteia la nr de tel 0752 808 922.

Update: Până în luna octombrie a anului 2016 Bianca a fost sponsorizată cu suma de 1335.03 ron din partea dnei Edina Domokos.

Andrei Darius Stăncioiu - Argeș


Andrei Darius s-a născut în 28 septembrie 2009 în Argeș. De la naștere a primit diagnosticul de paralizie cerebrală mixtă- sindrom extrapiramidal și întârziere globală a dezvoltării predom.motorie.
Acum, la vârsta de 5 ani, deși a făcut foarte puține ore de recuperare, Darius reușește să stea singur în șezut, se rostogolește,  merge în patru labe și înțelege tot ceea ce i se spune, deși încă nu vorbește. Șansele sale de progres sunt foarte mari, dacă reușește să facă orele necesare de kinetoterapie și logopedie.  
Filofteia, mama băiețelului, îl crește singură și cu lacrimi în ochi ne spune cât de mult își dorește să îl poată duce la terapie, însă doar drumul până la oraș, din Comuna Călinești, unde locuiesc, este prea costisitor și aproape dublează prețul unei ședințe, pe care oricum nu și-o permit.

Darius și mama sa sunt două suflete tari, ce îndrăznesc să spere la o minune, care să-l ajute să fie măcar puțin mai bine. Acest lucru este atât de posibil. O ședință de kinetoterapie costă 50 RON. Recomandarea medicilor ar fi să facă zilnic. 
Orice sumă donată în această direcție este un pas înainte către recuperare.
Puteți să-l ajutati pe Darius donând în contul Fundație Mihai Neșu, cu mențiunea ”pentru Darius Stăncioiu” sau în contul deschis pe numele lui:
RO11RNCB0022145810080001 Andrei Darius StăncioiuVladimir Mușat - Oradea

 
  Cu puțin timp în urmă reprezentantul Fundației Mihai Neșu a cunoscut-o pe Larisa, o tânără mamă, care tocmai se mutase la Oradea împreună cu cei doi fii. Iată povestea ei și a lui Vladimir:

”Vladimir este copilul -înger, născut cu un sindrom rar (Angelman). Toate lucrurile care pentru un copil obișnuit vin natural (să învețe sa prindă o jucărie, să se rostogolească, să meargă) , la el vin după multă muncă și terapie. Pentru că vrea atât de mult și muncește, acum, după un an și jumătate de terapie, stă singur în funduleț, se joacă și îmbrățișează cu multă putere. Dar încă iubește tăcând și nu poate să meargă. E necesar să facă zilnic terapii, pe care nu le mai putem accesa din cauza banilor.

Vladi are nevoie de kinetoterapie, înot și e foarte importantă pentru el terapia NACD, doar acestea, fără partea de îngrijire, mâncare ajung la 2500 RON/lună. Vladi are trei ani, iar fratele lui mai mare, Luca, are patru ani și jumătate. Medicii i-au dat șanse reale de recuperare.

 Pe băieți îi cresc singură, de 1 an și jumătate m-am tot mutat prin țară cu ei, să găsesc cea mai bună terapie pentru Vladi. Am cheltuit tot ce aveam, acum în schimb, ca să continuăm terapiile avem nevoie de ajutor.”

Pentru că luptă atât și credem că efortul va avea rezultate din ce în ce mai bune, haideți să facem astfel încât să ușurăm greutatea acestei mămici. Donați orice sumă online, în contul Fundației Mihai Neșu, cu mențiunea ”pentru Vladimir” sau în contul mamei!

Nu uitați că oricând vă puteți informa despre starea lui Vladimir contactând reprezentantul fundației la nr de telefon 0721 366 252.

Cod IBAN: RO11CECE C001 9462 8863 3311- Larisa Munteanu- mama

Rareș Stefan Barbu - Oradea
Rareș  este un copil zâmbitor care iubește compania animalelor. Are 2 ani, iar diagnosticele sale principale sunt tetrapareză mixtă piramidal si extrapiramidal, epilepsie simptomatică si retard psihomotor. Părinții fac tot posibilul să îl ajute să își continue terapiile, atât de necesare pentru orice mic progres. Terapia cu delfini în valoare de 6000 EUR și Terapia Feldenkrais în valoare de 1000 EUR/sesiunea sunt cele pentru care părinții se străduiesc să strângă fonduri, 2 terapii cu rezultate promițătoare. Reprezentanții Fundației Mihai Neșu au avut bucuria de a-l cunoaște pe Rareș în anul 2015, când, în luna aprilie, Rareș a făcut parte din grupul de copii care au beneficiat de Terapia Feldenkrais, sponsorizată de fundație cu suma de 1500 EUR. Îi dorim tot binele și sperăm cu ajutorul dvs să își poată continua terapiile.
Puteți să îl sprijiniți pe Rareș prin donarea unei sume de bani

Robert Cristian - Galați

Cristian Robert din Galați a suferit o lipsă de oxigenare a creierului la câteva zile de la naștere, iar la 8 luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. Părinții lui încearcă din răsputeri să-i ofere cele mai bune tratamente, pentru ca Robert să poată deveni un copil independent.

Cu ajutorul Mihai Neșu Foundation, Robert a mers la Adeli Clinic din Slovacia, unde a făcut o sesiune de recuperare intensivă timp de 10 zile, 5 ore pe zi. Costurile s-au ridicat la 5155€, dar progresele au fost remarcabile într-un timp atât de scurt.
Cine îl mai poate ajuta pe Robert în lupta cu boala poate accesa blog-ul personal: robertcristian.wordpress.com
 
 

Florina Ceausu-caz in asteptare - Iași


Florina Ceaușu s-a născut prematur în data de 02.04.2013 dintr-o sarcină de gemeni. La naștere a primit nota 0, dar cu toate acestea fetița continuă să trăiască și să zâmbească. 
Diagnosticul ei este: paralizie cerebrală infantilă stadiul IV, tetrapareză spastică, hidrocefalie operată cu șunt ventriculoperitoneal, hernie inghinală operată. 
Fetița face terapie de la vârsta de 3 luni. În urma recuperării la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia Florina a făcut progrese referitoare la motricitatea mâinilor și susținerea capului. Din cauza plânsului a fost operată de hernie inghinală pe partea stângă și în luna iulie este programată la operație pentru partea dreaptă. 
Părinții fetiței lucrează în Grecia, într-o stațiune mică, unde cazul lor este cunoscut. Din cauza necesității de a se învoi frecvent pentru a fi alături de fetiță, dar și a vârstei de 43 de ani, tatăl acesteia, care lucra sezonier, își găsește cu greu un loc de muncă. Astfel continuarea terapiilor a devenit tot mai dificilă din punct de vedere financiar. 
În data de 2 noiembrie 2015 Florina este așteptată la Centrul de recuperare de la Alba Iulia unde părinții speră să ajungă cu sprijinul celor care doresc să o ajute.

Puteți să donați pentru Florina:
- în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”Pentru Florina Ceaușu” și noi vom redirecționa banii;
- în contul tatălui Ceaușu Răzvan-Ionuț  RON: 811/752934-14, GR4201108110000081175293414, National Bank of Greece.
Momentan Florina este un caz în așteptare. Întrucât sunt foarte mulți părinți care ne solicită ajutorul îi încurajăm pe cei de acasă să facă donații pentru copii. Cu fiecare donație statusul copiilor se va schimba și veți putea urmări pe site evoluția lor.  Mihai Crivăț - București

 


Mihai s-a nascut prematur dintr-o sarcină de 2 băieți gemeni în data de 13.07.2013 și a fost un viteaz încă din primele clipe, deși a primit scor Apgar 1 în momentul nașterii. Astăzi Mihai este unicul băiat al familiei și o mai are alături pe sora lui în vârstă de 6 ani. Sfioasă și atentă mama lui ne-a scris pe adresa fundației spunându-ne toate detaliile despre diagnosticul și starea lui de sănătate, în speranța că va primi ajutor.
Mihai are dipareză spastică, la vârsta de 1 an și 3 luni corectat, stă în șezut doar susținut, se rostogolește greu, iar mâinile le mișcă puțin mai bine. În 2014 a făcut hidrocefalie, are un shunt pus și acest lucru l-a afectat motoriu. Părinții au reușit să îi ofere ore de kinetoterapie-bobath din octombrie 2013. De 2-3 luni face hidrokinetoterapie, care îl ajută la stabilitatea coloanei și a gâtului și îi relaxează mușchii încordați de la picioare, deși aceste ședințe sunt deja peste posibilitățile familiei.
Din luna iunie ar trebui să înceapă terapia ocupațională și cognitivă, întrucât cognitiv Mihai este undeva la 9 luni. Cu un calcul de aproximativ 1200 ron pentru terapiile actuale și încă 500 ron/10 ședințe pentru fiecare din cele două terapii care urmează, părinții își pun întrebarea ce pot să facă, cum să se mai organizeze astfel încât banii de zi cu zi să le ajungă pentru ambii copii.

Redăm mai jos cuvintele mamei și îi invităm, pe toți cei care au posibilitatea, să facă un mic gest și să îl ajute pe Mihai.
Dacă există cineva care ne poate ajuta cu cat de puțin ar fi nemaipomenit. Însă știu că nu suntem un caz izolat. Mai sunt atâția oameni care au nevoie de ajutor. De aceea nici nu mă astept la nimic. Chiar dacă nu știu cum să cer ajutor m-am gandit că datoria mea de mamă este să încerc și asta...pentru el. El este un copil atât de plin de viață. Când te uiti la el parca îți spune ca este acolo înăuntru și abia așteaptă să iasă afară copilul energic, Mihai, supraviețuitorul nostru. Viteazul nostru Mihai.”

Pentru cei care doresc să îl ajute pot dona:
- în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”pentru Mihai Crivăț” și noi vom redirecționa banii către părinți;
- în contul mamei, Crivăț Maria Cristina: 
RO43RNCB0318024856090001 
BCR

Până la data de 02.09.2016 pentru Mihai s-au donat sumele de 232,62 ron, 700 ron. 
Andrada Cătălina Șuță - Pitești

 
 
Nu cu mult timp în urmă am primit pe adresa fundației scrisoarea unei mame, trimisă fără speranța că cineva îi va răspunde. Odată cu ea, o poză, din care ne priveau doi ochișori. Câteva rânduri ne-au descris o părticică din viața copilei.
 
”Se împlinesc 13 ani de când fetița noastă face parte din noi...și din păcate nu i-am putut oferi decât o viață plină de vizite la medici,  internări în spitale, medicamente și griji constante. Născută prematur pe data de 1 februarie 2002 Andrada a suferit de la început de hipoxie severă, stare de rău, convulsii la 48 h după naștere. În prezent are 13 ani, diagnosticul ei este : tetrapareză spastică, deficiență mintală severă, epilepsie focală simptomatică, retard psihomotor sever și reflux gastro esofagian.
Este foarte fericită când bunicul o răsfață cu flori aduse în fiecare zi, atunci când ascultă muzică .. asta o linisteste. Sunt singurele ei momente de bucurie, deoarece ea nu poate să facă nimic, nu merge, nu vorbește ,în vocabularul ei nu exista nici un cuvânt, ne întelegem cu ea doar din privirea ochișorilor, atunci când vrea ceva se uită la acel ceva, iar eu stiu că trebuie sa fac ce îmi ,, spune " ea . Andrada nu urmează o formă de învățământ deoarece cand am început să facem logopedie, mi s-a spus că nu este posibil să se comunice cu ea. Urmatorul pas spre recuperare este sa găsim un chirurg pediatru care sa o scape de sonda nazo gastrică și să poată mânca normal pe guriță. Momentan o alimentam pe acea sondă care ajunge din năsuc până în stomăcel. 
Copiii aceștia ca Andrada, în afară de tratamente, operații, mai au nevoie și de multe lucruri pe care medicii nu le scriu pe o foaie parfată și care presupun eforturi mari financiare,  pamperși, gimnastica ce se plătește deoarece au dreptul gratuit doar la 2 ședinte pe an, cărucioare schimbate, o alimentație sănatoasă, suplimente naturale și medicamente.”
Până în data de 01.09.2016 pentru Andrada s-au donat sumele de 2000 ron si 6600 din partea firmei GBA Plastik si alte 3 persoane au donat sumele de 100, 250, 210 ron in contul mamei.
 
Cei care doresc să o ajute în continuare pot să o facă donând o sumă de bani în contul fundației, cu mențiunea ”Pentru Andrada Șuță” sau direct în contul mamei.
 
Cont lei: Șuță Alina-Florentina
IBAN : RO37RZBR0000060003348361, deschis la  Banca Raiffeisen Bank, Argeș

Rareș Barbier - Bistrița

Rareș Barbier s-a născut prematur în urmă cu 10 ani în Bistrița, fiind diagnosticat încă din acel moment cu Tetrapareză Spastică, pentru ca acum să fie încadrat la categoria de handicap grav cu imposibilitate de deplasare.

În ciuda faptului că este țintuit într-un scaun cu rotile, Rareș este un băiat foarte vesel, sociabil și curios și care se simte foarte bine în compania colegilor săi de școală din clasa a doua.
Printre activitățile sale zilnice se numără gimnastica medicală și alte trei tratamente, pentru plata cărora părinții fac eforturi deosebite. Din păcate, recuperarea motorie a lui Rareș s-a dovedit a fi greoaie, iar alternativ el a fost înscris la terapia ABR (Reabilitare biomecanică avansată) în luna iunie 2013.
Mihai Nesu Foundation l-a ajutat pe Rareș prin finanțarea acestui tratament, în valoare de 1800 euro.

 

 

Popa Bianca Roxana - Constanța
Bianca s-a născut la termen pe data de 13.12.2005, și a fost diagnosticată încă de atunci cu Tetrapareză Spastică. În prezent, la vârsta de 9 ani, Bianca este foarte fericită și încântată când merge la școală, unde are activități singură și cu colegii ei. Lucrează la calculator, deși devine spastică la mâini și i se accentuează mișcările involuntare. Așteaptă cu nerăbdare  ora de logopedie și îi plac activitățile pe partea cognitivă. Acasă ascultă povești pentru copii, ,,cutiuta muzicală” și are câteva melodii preferate.

Fetița a făcut recuperare în țară și în străinătate, la o clinică privată din Truskawets, Ucraina. Rezultatele bune nu au întârziat să apară, iar părinții fac permanent eforturi să continue tratamentul cu o nouă sesiune. În data de 22.03 2015 Bianca are o nouă programare la clinica din Ucraina, unde a mai rămas în cont suma de 1300 euro. Desigur, costurile se ridică la mai mult decât atât. Dacă vor beneficia de sprijin financiar, părinții și Bianca au planuri mari pentru anul acesta: de îndată ce vine căldură vor să înceapă hipoterapia, ședințele de kinetoterapie și apoi internarea la un centru de recuperare din Alba Iulia.

Mihai Neșu Foundation a reușit să-i asigure o sesiune de tratament de două săptămâni în Ucraina începând cu data de 8 octombrie 2012, al cărei cost a fost de 3835,50€ și să o ajute în anul 2014 cu 30 de ședințe de terapie la Clinica B2B Special din Constanța.
Mai departe ne dorim ca Bianca să continue recuperarea. Cei care vor să o susțină pot dona o sumă de bani în contul fundației, cu mențiunea ”Pentru Bianca Popa” sau direct în contul părinților, specificat mai jos. Pe site veți găsi în continuare informații despre evoluția Biancăi.

Cont lei: RO68 BTRL01401201F95189XX
Cont euro: RO43 BTRL01404201F95189XX
SWIFT: BTRLRO22
TITULAR: POPA MARIANA

Andrei Tanasa - București

Are puțin peste doi ani și pe lângă o întârziere psihomotorie, el suferă de boala picioarelor strâmbe.
Andrei provine dintr-o familie fără posibilități financiare, uneori mama lui, care-l crește singură, nu poate să-i asigure nici măcar hrană necesară vârstei lui.
 
Fundația Mihai Neșu a reușit să le plătească întreținerea pe mai multe luni în valoare de 8700 lei, ca să nu fie evacuați din casă în care locuiesc. De asemenea, fundația i-a oferit lui Andrei un cărucior special, ușor și pliabil, pentru că mamei să-i fie cât mai ușor să-l plimbe. Mai mult decât atât, fundația i-a plătit tratamentul complet la Centrul pediatric Orto-Clinic din București, în valoare totală de 3820 lei, plus orteze speciale pentru îndreptarea picioarelor. Tratamentul a dat rezultate într-un timp extrem de scurt, însă familia Ţânaşa are în continuare nevoie de ajutor, să-i poată oferi lui Andrei toate condițiile unei creșteri normale.

Dacă doriți să-i ajutați cu orice bunuri, de la mâncare, scutece, lapte praf, haine, jucării sau cărți educative, o puteți contacta personal pe doamna Laura Ţânaşa pe e-mail la adresa: deea_deeamy@yahoo.com.
Pentru donații în bani, există un cont deschis la BRD
Beneficiar Ţânaşa Oana Laura
RO40RNCB0290114866160002

Despa Daria - Timișoara

S-a născut prematur la 34 de săptămâni, pe data de 11.11.2009. La 11 luni a fost diagnosticată cu Hipoacuzie Bilaterală Profundă, iar la un an cu Tetrapareză Spatică. Părinții ei încearcă să-i ofere cel mai bun tratament pentru a avea șansa să fie un copil normal, însă acest lucru este peste posibilitățile lor. Daria are nevoie de cât mai multe sesiuni de tratament în Ucraina la Clinica de Reabilitare din Lviv.

Fundația Mihai Neșu a reușit să-i asigure o sesiune de tratament de două săptămâni în Ucraina, al cărei cost s-a ridicat la 3160€.
Dacă doriți să o ajutați personal pe Daria și să-i aflați povestea, puteți să-i vizitați site-ul personal:
 www.despadaria.ro

David Gabriel Irimescu - Suceava

S-a născut prematur la 28 de săptămâni, pe data de 19.08.2010, cu o greutate de doar 1300 de grame. Din această cauză, el a suferit următoarele complicații: Infectat cu klebsiella, enterobacter, mycoplasma sindromul de detresă respiratorie formă severă, bronhopneumonie congenitală bilaterală, trombocitopenie, hipoglicemie, anemie, icter, suflu sistolic, spasme infantile complexe, encefalopatie hipoxic ischemică, paralizie cerebrală - tetrapareză spastică, strabism, întârziere globală a dezvoltării (vd < 3 luni). Pentru a trata aceste afecțiuni și a deveni un copil normal, David are nevoie de multe ore de tratament pe care părinții lui nu și le pot permite.

Fundația Mihai Neșu, cu sprijinul celor care au donat bani pentru această cauză, a reușit să-i plătească 2 sesiuni de tratament in valoare totală de 5350€ la Clinica de Rebilitare din Lviv, Ucraina. David are nevoie in continuare de reabilitare în Ucraina, dar și de alte tratamente.  Fundația noastră este alături de el și încearcă să-l ajute și în continuare.
Dacă doriți să aflați întrega poveste a lui David, să vedeți progresele sale sau dacă doriți să vă implicați personal în procesul lui de vindecare accesați: www.sansapentrudavid.wordpress.com

Tudorache Andrei - Buftea

 

S-a născut prematur la 36 de săptămâni, pe data de 26.05.2005. Încă de la naștere a fost diagnosticat cu Tetrapareza Spastică și Epilepsie. Părinții lui Andrei nu s-au dat bătuți și luptă să-i ofere cele mai bune metode de recuperare, pentru a avea șansa să devină un copil sănătos.

Cu ajutorul Mihai Neșu Foundation, Andrei a făcut tratamente de acupunctură și masaj la un cabinet privat din Târgoviște. De asemenea a beneficiat de un tratament homeopat în Germania și de un sprijin de 1000 euro pentru operatia de Miofibrotomie subcutanata pe etape. În urma operației din luna mai 2015, spre fericirea părinților, Andrei a obținut numeroase progrese: nu mai este spastic, stă în șezut rezemat, ține capul sus, ridică mânuțele deasupra capului, se întoarce de pe o parte pe alta și calcă bine cu talpa piciorului. 

Vă mulțumim celor care, prin donația dvs, ați făcut posibile aceste schimbări. În continuare Andrei are nevoie de kinetoterapie zilnică. Cei care doriți să îl sprijiniți o puteți face donând în contul Fundației Mihai Neșu cu mențiunea ”pentru Andrei Tudorache” sau în conturile:

BRD Sucursala Buftea
Cont in Lei : RO04BRDE445SV67033864450
Titular cont : Tudorache Veronica- mama lui Andrei

BCR Sucursala Buftea
Cont in Lei : RO85RNCB0591120449750001
Titular cont : Tudorache Andrei Stefan

 

Doneaza online!
Va multumim pentru sustinerea Fundatiei Mihai Nesu.
Puteti dona orice suma in RON sau EUR.

SPONSORI ŞI PARTENERI
Sponsori si
      parteneri Sponsori si
      parteneri Sponsori si parteneri Sponsori
       si parteneri Sponsori
         si parteneri